fb logo  yt logo

 

Squire Artists - Roelof Jonker
Colombiahof 35, 2622 AD Delft
Telefoon: +31(0)15 8899331
Mobiel: +31(0)6 41313488
E-mail: officesqar.nl
Website: www.sqar.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw bij Squire Artists:  Ensemble 4.1

26 juni 2017

Ensemble 4.1 In onze zoektocht naar bijzondere ensembles stuitten we onlangs bij een concert in Weimar op Ensemble 4.1. Befaamd kamermuziekspeler pianist Thomas Hoppe en vier soloblazers van Duitse symfonieorkesten vormen samen dit 'pianowindtet'. We waren onmiddellijk gegrepen, niet alleen door het hoge niveau maar ook vanwege het aanstekelijke speelplezier en de enorme passie die van dit musiceren afspatten.

Naast bekend én (vooral) onterecht zelden gespeeld muziekrepertoire uit de 18e tot in de 21e eeuw heeft Ensemble 4.1 ook speciaal voor hen geschreven arrangementen op het repertoire. Bijzonder is bijvoorbeeld Schuberts liederencyclus 'Die Winterreise' in een bewerking van Cord Garben, uitgevoerd samen met de lyrische bariton Roman Trekel.


Nieuw bij Squire Artists: Matthias Bamert

21 MEI 2017


Matthias BamertEen warm welkom bij Squire Artists aan dirigent Matthias Bamert! Elegant, dynamisch, enthousiast en zelfs sensationeel, allemaal etiketten die Maestro Matthias Bamert in de loop van zijn lange carrière opgeplakt kreeg. Klassiek, romantisch of hedendaags, hij staat er om bekend dat hij in heel korte tijd een partituur kan doorgronden en met veel succes tot klinken kan brengen. In juli wordt Bamert 75, maar hij denkt er niet aan om te stoppen. Zo heeft hij in januari 2017 de positie van Eerste Gastdirigent bij het Philharmonisch Orkest van Daejeon in Korea aanvaard.


Nieuw bij Squire Artists:  Antje Weithaas

16 MAART 2017


Antje WeithaasMet groot genoegen verwelkomen wij violiste Antje Weithaas bij Squire Artists. Al jaren behoort zij tot die zeldzame musici die ieder optreden tot een onvergetelijke gebeurtenis maken. Technisch perfect, gedreven musiceren, altijd willen doordringen tot de kern van ieder werk: dat zijn de kenmerken van een groot musicus. Het zijn die eigenschappen waarmee Antje Weithaas al tientallen jaren haar publiek tot groot enthousiasme brengt. Dat doet zij onder meer als solist bij orkesten overal ter wereld, in kamermuziek in verschillende bezettingen en als de grote inspirator van kamerorkest Camerata Bern. Aan haar uitgebreide discografie zullen in 2017 opnames worden toegevoegd van onder andere de vioolconcerten van Schumann en Tsjaikovski en Brahms' Dubbelconcert.


Het Classical Now Festival laat Schubert herleven

19 FEBRUARI 2017

Classical Now

Vijf dagen lang waarde de geest van Franz Schubert door Den Haag. Zijn kamermuziek was de rode draad in het nieuwe Classical Now Festival. Een hoogtepunt vormde de reconstructie van een muzikale avond, die Schubert organiseerde eind maart 1828, ter nagedachtenis aan Beethoven. De avond was lang en mooi in de Nieuwe Kerk. Het Franse Quatuor Van Kuijk loste zijn grote belofte in met bevlogen en theatraal spel. Bariton Tobias Berndt zong als meeslepende verteller; elk woord helder en geladen met spanning. Dat gold ook voor het Nederlands Kamerkoor, dat tegen elven de verstilde atmosfeer van nachtgezang opriep.

Maar het meest indrukwekkend was het Tweede Pianotrio, waarin Schubert het gestorven genie Beethoven als een zon laat ondergaan. De jonge Israëlische pianist Ishay Shaer, violiste Liza Ferschtman en celliste Quirine Viersen hielden het publiek in een hypnotische greep. De bezoekers waren zo gebiologeerd dat ze zelfs vergaten te hoesten. Waren zij hier getuige van de geboorte van een nieuw pianotrio? Vaak wekt Schuberts instrumentale muziek de indruk dat er een tekst aan ten grondslag lag - woorden die hij later heeft weggehaald. Ook nu. Piano, viool en cello voerden hartstochtelijke gesprekken, genoten van elkaars volzinnen en speelden met de ruimte tussen de noten. Plotseling was Schubert inderdaad de tovenaar, over wie de dichter Grillparzer schreef dat hij de dichtkunst liet klinken en de muziek liet spreken. 

Recensie NRC - Joost Galema van concert 18 februari, Nieuwe Kerk, Den Haag
(Foto Joris-Jan Bos)


Mozart cd Quatuor Van Kuijk: 'Cum Laude' volgens Luister!

7 december 2016


Quatuor Van Kuijk - MozartDe debuut-cd van het jonge Franse Quatuor Van Kuijk kreeg in het decembernummer van Luister al direct de allerhoogste waardering: Cum Laude!

Uit de recensie van Hans Quant: "Het jeugdig enthousiasme straalt er vanaf en de spelkwaliteit is van een jaloersmakend niveau. - Het ensemblespel is perfect, de spelers reageren feilloos op elkaar. - Hoe jong ook, dit strijkkwartet beweegt zich nu al op het hoogst denkbare niveau".

Het Quatuor Van Kuijk is in februari 2017 te beluisteren in Den Haag en Tilburg in Schubert, Debussy, Nishimura en Ravel. Tijdens het Schubert Festival 2017 in Den Haag (18 & 19 februari) voeren zij ook -samen met celliste Quirine Viersen- diens beroemde Strijkkwintet uit. Als 'Rising Stars' maakt het Quatuor Van Kuijk in juni 2018 zijn debuut in Amsterdamse Concertgebouw.


Nieuw bij Squire Artists:  Aris Quartett

18 OKTOBER 2016

Aris Quartett Het Aris Quartett werd in 2009 in Frankfurt opgericht en hoort inmiddels tot de meest gevraagde jonge strijkkwartetten van Europa. Bij het Internationale Muziekconcours van de ARD in München in september 2016 won het Aris Quartett de 2e Prijs én de Publieksprijs! Bovendien werden de vier musici onderscheiden met de "Osnabrücker Musikpreis" en nog twee andere eervolle prijzen, toegekend door ProQuartet in Parijs en het label Genuin classics.

Na het grote succes van hun debuut-cd in 2015 (Haydn, Reger, Hindemith) verschijnt in oktober 2016 de tweede cd van het Aris Quartett met strijkkwartetten van Zemlinsky en Bartók.