Squire Artists - Roelof Jonker
Colombiahof 35, 2622 AD Delft
Telefoon: +31(0)15 8899331
Mobiel: +31(0)6 41313488
E-mail: officesqar.nl
Website: www.sqar.nl

Partnership Squire Artists & Puskas International

25 AUGUSTUS 2018


Squire Artists Puskas InternationalIn September 2018 Squire Artists and Puskas International artists management & consultancy will be launching a large-scale strategic international partnership with a view to jointly representing a pool of selected artists and ensembles in general management and developing projects together. Each agency will retain its own distinct profile, roster and projects, but will collaborate on artist development for a growing pool of international soloists, chamber music ensembles, orchestras & conductors.

Ishay Shaer - Prachtige nieuwe opname door een eminent Beethoven-vertolker

28 NOVEMBER 2017


Ishay Shaer CD cover BeethovenUit de recensie van Aart van der Wal / OpusKlassiek, november 2017: "Shaer laat veel poëtische ruimte toe, hij geeft de muzikale gloed een vooraanstaande plaats in zijn vertolkingen ... met aan de andere kant van het rijke spectrum het innemende cantabile-spel dat is ingebed in een warme pianoklank ..."

"En eindelijk hoorde ik in de staccato-noten van de tweede en vierde bagatelle van op. 126 weer eens de dynamische krachttoer, bijna ‘vrijgevochten' van de zanderigheid die menige vertolking ervan juist ontsiert. Een verademing is het om Ishay Shaer in deze Bagatellen aan het ‘werk' te horen."

"De opname werd geproduceerd door niemand minder dan Andrew Keener ... De klank van de Steinway is echt meesterlijk vastgelegd. Kortom, een prachtige cd!" 

Beethoven: Pianosonate nr. 28 in A op. 101 - nr. 30 in E op. 109 - Bagatellen op. 119 en op. 126 / Orchid Classics ORC100076

Franse cd Quatuor Van Kuijk - Sensitief en welluidend kwartetspel

19 NOVEMBER 2017


Quatuor van Kuijk CD cover DebussyIeder jaar selecteert de European Concert Hall Organisation een aantal musici en ensembles om deel te nemen aan het Rising Stars-programma van dat seizoen. De betreffende artiesten krijgen de gelegenheid om het zalennetwerk te bespelen, overal hun kunnen te laten horen en zo vaste grond onder de voeten te krijgen. 

Het Van Kuijk Quartet behoort tot de uitverkorenen. Pas in juni volgend jaar doen de mannen het Amsterdamse Concertgebouw aan, maar nu al ligt er een wapenfeit dat de moeite van het beluisteren waard is. Op hun tweede cd – de eerste met kwartetten van Mozart kwam nog maar onlangs uit, midden 2016 – spelen de Fransen de klassieke combinatie van Ravel en Debussy, en voegen daar het ‘Chanson perpétuelle’ van Chausson aan toe.

Het Van Kuijk produceert een hoogsensitief en weldadig kwartetgeluid, de instrumenten zijn zo goed als volledig in balans, de timing is organisch. Deze strijkers laten zich door niets en niemand opjutten en volgen een kalm, eigen plan: zeer knap. Dat belooft wat, straks in juni, als ze Debussy én Schubert meenemen.

© Frederike Berntsen - Trouw, Cultuur&Media

Nieuw bij Squire Artists: Ensemble 4.1

26 juni 2017

Ensemble 4.1 In onze zoektocht naar bijzondere ensembles stuitten we onlangs bij een concert in Weimar op Ensemble 4.1. Befaamd kamermuziekspeler pianist Thomas Hoppe en vier soloblazers van Duitse symfonieorkesten vormen samen dit 'pianowindtet'. We waren onmiddellijk gegrepen, niet alleen door het hoge niveau maar ook vanwege het aanstekelijke speelplezier en de enorme passie die van dit musiceren afspatten.

Naast bekend én (vooral) onterecht zelden gespeeld muziekrepertoire uit de 18e tot in de 21e eeuw heeft Ensemble 4.1 ook speciaal voor hen geschreven arrangementen op het repertoire. Bijzonder is bijvoorbeeld Schuberts liederencyclus 'Die Winterreise' in een bewerking van Cord Garben, uitgevoerd samen met de lyrische bariton Roman Trekel.

Nieuw bij Squire Artists: Matthias Bamert

21 MEI 2017


Matthias BamertEen warm welkom bij Squire Artists aan dirigent Matthias Bamert! Elegant, dynamisch, enthousiast en zelfs sensationeel, allemaal etiketten die Maestro Matthias Bamert in de loop van zijn lange carrière opgeplakt kreeg. Klassiek, romantisch of hedendaags, hij staat er om bekend dat hij in heel korte tijd een partituur kan doorgronden en met veel succes tot klinken kan brengen. In juli wordt Bamert 75, maar hij denkt er niet aan om te stoppen. Zo heeft hij in januari 2017 de positie van Eerste Gastdirigent bij het Philharmonisch Orkest van Daejeon in Korea aanvaard.

Nieuw bij Squire Artists: Antje Weithaas

16 MAART 2017


Antje WeithaasMet groot genoegen verwelkomen wij violiste Antje Weithaas bij Squire Artists. Al jaren behoort zij tot die zeldzame musici die ieder optreden tot een onvergetelijke gebeurtenis maken. Technisch perfect, gedreven musiceren, altijd willen doordringen tot de kern van ieder werk: dat zijn de kenmerken van een groot musicus. Het zijn die eigenschappen waarmee Antje Weithaas al tientallen jaren haar publiek tot groot enthousiasme brengt. Dat doet zij onder meer als solist bij orkesten overal ter wereld, in kamermuziek in verschillende bezettingen en als de grote inspirator van kamerorkest Camerata Bern. Aan haar uitgebreide discografie zullen in 2017 opnames worden toegevoegd van onder andere de vioolconcerten van Schumann en Tsjaikovski en Brahms' Dubbelconcert.