Squire Artists - Roelof Jonker
Colombiahof 35, 2622 AD Delft
Telefoon: +31(0)15 8899331
Mobiel: +31(0)6 41313488
E-mail: officesqar.nl
Website: www.sqar.nl

Alban Berg Ensemble Wien         

Alban Berg Ensemble Wien

 NL  BE  LU
IN samenwerking met PUSKAS INTERNATIONAL, LONDEN

Het publiek spannende programma’s presenteren, die thematisch in hun tijd plaatsen en daarmee de bezoekers meenemen in een muzikale ontdekkingsreis, met een open oog voor de wereld compromisloos, hartstochtelijk en poëtisch musiceren: dat is de missie van de zeven musici die zich hebben verenigd in het Alban Berg Ensemble Wien.

Het gerenommeerde Hugo Wolf Quartett, pianiste Ariane Haering alsmede solofluitiste Silvia Careddu en klarinettist Alexander Neubauer van de Wiener Symphoniker richtten het ensemble in 2016 op. De Alban Berg Stichting schonk hun de naam, uit grote waardering voor de artistieke 'drang' van de musici om nieuwe wegen in de slaan, in de geest van Alban Berg’s motto: "dem Vergangenen verbunden, dem Neuen zugetan".

In 1918 werd op initiatief van Arnold Schönberg de "Verein für musikalische Privataufführungen" opgericht. Net als Anton Webern en Alban Berg was hij ontevreden over de manier waarop in zijn ogen werd omgegaan met moderne muziek in een concertpraktijk waarin commerciële belangen overheersten en artistieke idealen werden verkwanseld. Met z’n drieën kozen zij voor een onorthodoxe manier van programmeren, bewerkten daarnaast grote orkestrale werken voor een kleiner ensemble.

Met dit voorbeeld in gedachten koos het Alban Berg Ensemble Wien voor een bezetting van strijkkwartet, fluit, klarinet en piano als de kern van het ensemble. Hun doel is de vurige passie van de meest romantische van de drie componisten uit de Tweede Weense School volop levend te houden.

Orlando Festival & Concours 2017

Behn Quartet

Het Behn Quartet, vier jonge musici uit Nieuw-Zeeland, Nederland en het Verenigd Koninklijk, won de 1e Prijs 'Prix Charles Hennen' op het Orlando Concours 2017. Dit jaar ging de strijd om de hoogste eer tussen zeven internationale strijkkwartetten. Het Behn Quartet maakte op de jury een zeer sterke indruk in werk van Sir Peter Maxwell-Davies en Janáček's 2e strijkkwartet 'Intieme brieven'.

Naast een geldprijs van 4500 euro ondersteunt het Orlando Festival -in nauwe samenwerking met Squire Artists- de winnaar van de 1e Prijs met een reeks concerten in de Benelux. De concerten vinden plaats in de periode 31 oktober - 8 november 2018.

Gioele Muglialdo & Movies in Concert

cinemia in concerto

Dankzij zijn beheersing van de bijzondere techniek om beeld en muziek te synchroniseren en met zijn ervaring op dit gebied is Gioele Muglialdo een van de zeer weinige specialisten in "cine-concert', d.w.z. een filmvoorstelling met een live uitvoering van de originele orkestrale soundtrack.

In 2016 was het 40 jaar geleden dat Fritz Lang stierf. Dat jaar werd er volop aandacht besteed aan deze briljante regiseur en zijn werk, waarvan Metropolis -tegenwoordig als een cultfilm beschouwd- het onbetwiste hoogtepunt is. Eveneens in 2016 werd een remake van Ben Hur uitgebracht, waarmee in retrospetief een tijdloze mythe herleeft.

1917 was het jaar van de Russische Revolutie. Dat maakt 100 jaar later 2017 tot het perfecte moment Slagschip Potemkin te vertonen, mét de in zijn oude glorie herstelde originele muziek.